MRG riktar in sig på reglerade marknader i och med EGBA-medlemskap

MRG:s VD Per Norman har tagit fram en plan där han tänkt använda bolagets nya medlemskap i den europeiska organisationen för spel och betting (EGBA) till att understödja dess försök att expandera till mer reglerade marknader inom EU.

Branschorganisationen EGBA representerar etablerade, licensierade och reglerade speloperatörer i EU. Den i Bryssel baserade organisationen samarbetar med nationella myndigheter, EU-myndigheter och andra intressenter i sin kamp för reglering av spelbranschen.

MRG är det moderbolag som äger spelsajter som Mr Green och Redbet.

mrg logo

Medlemskapet i EGBA en del av bolagets expansionsstrategi

Norman säger så här i en intervju: “När vi expanderar geografiskt, vill vi sikta på välreglerade, transparenta marknader. Ju mer välreglerade, öppna marknader vi får i Europa, desto bättre för oss förstås som är en etablerad, licensierad europeisk operatör med ett stort fokus på grönt spel. EGBA innehar även bred kunskap om de olika europeiska marknaderna som kan vara till fördel för oss när vi fortsätter att leverera enligt vår strategi att expandera geografiskt.”

I augusti i år var MRG ett av 22 bolag att ansöka om den nya svenska spellicensen på samma dag som ansökningsförfarandet inleddes. I september samma år tillkännagav bolaget också att man lanserar sina speltjänster i Danmark under en ny inhemsk licens.

MRG fortsätter sin expansion i Europa

MRG har klargjort att man har intentioner att expandera ytterligare i Europa och Norman menar att man kommer arbeta med EGBA som en del av denna strävan. Han nämner Nederländerna som en marknad där MRG gärna vill erhålla en licens i samband med regleringen av marknaden.

Om den nederländska regleringen säger Norman följande: “Vi vet fortfarande inte när Nederländerna kommer regleras, men vi avser att ansöka om en licens där när regleringen är på plats.”