Ordlista

Insättningsbonus

Spelbolagen ger som regel nya spelare en bonus för att de väljer att bli kunder. Ett krav för att få en bonus är att man gör en första insättning. Normalt ligger bonusarna på mellan 500-3000 kr och det vanliga är att spelbolagen matchar din första insättning med 100% upp till insättningsbeloppet. Detta innebär att om ett spelbolag har 100% insättningsbonus upp till 1000 kr så måste du själv sätta in 1000 kr och får då 1000 kr extra av spelbolaget. Du har då 2000 kr totalt på ditt spelkonto att spela för.

Riskfritt spel

Spelbolagen ger två olika typer av bonusar i samband med att du blir kund hos dem, antingen insättningsbonus som ovan eller riskfritt spel. Riskfritt spel innebär att du får tillbaka summan du förlorar och kan spela på nytt utan att göra en ny insättning. Exempelvis ger spelbolaget dig 1000 kr i riskfritt spel om du blir kund hos dem. Om du förlorar ditt första spela får du 1000 kr att spela för på nytt som oftast har omsättningskrav på endast en gång.

Betfair

Betfair är en spelbörs där privatpersoner slår vad om utgången av olika spel mot varandra. Till skillnad från vanlig vadslagning finns det inget spelbolag som tjänar när du förlorar, istället kommer pengarna som satsats från privatpersoner. Betfair ger privatpersoner möjligheten att själva agera spelbolag och genom att lägga motbud erbjuda andra att spela. Betfairs tjänst kan jämföras med en aktiemarknad för vadslagning där privatpersoner lägger spel och där Betfair sedan matchar dessa till ett spel. Betfair lever på att ta ut en kommisionsavgift som ligger på 6,5% av vinsten och 0% vid ett förlorat spel.

Back-odds och Lay-odds

När man spelar på att ett utfall skall inträffa kallas det för att Backa. T.ex. när man lägger ett spel på att Barcelona ska vinna mot Real Madrid på bortaplan till oddset 3,00. Vinner Barcelona så gör man en vinst på 200 kr per satsad hundring. Det här är sättet vi svenskar är vana att spela på, vi Backar ett utfall och hoppas att det vi spelat på inträffar.

När man Layar ett spel (eller svenska termen Bokar) så spelar man på att ett utfall inte skall inträffa. T.ex. om man istället Layar Barcelona på bortaplan mot Real Madrid till oddset 3,00 så betyder det att man hoppas att Barcelona inte vinner, dvs. att det blir oavgjort eller vinst för Real Madrid. Om man är beredd att förlora 100 kr så kan man Laya Barcelona till oddset 3,00 för 50 kr. Om Barcelona vinner så förlorar man 100 kr (50 kr x 3,00 – 50 kr). Om matchen däremot skulle sluta oavgjort eller med vinst för Real Madrid så vinner man 50 kr.

Exponering är den summan man förlorar om det spel man Layade blir förlust. I fallet ovan så är exponeringen 100 kr.

Omsättningskrav

Ett krav på hur många gånger en bonus måste omsättas (spelas för) innan den går att ta ut. Ett normalt krav är 3-6 gånger. Har du fått en bonus på 1000 kr innebär detta att du måste lägga spel till ett sammanlagt värde av 3000-6000 kr. Det är därför bäst att spela på matcher med höga odds och därigenom försöka vinna över pengarna direkt till Betfair. Hos Betfair finns inga omsättningskrav och pengarna är fria att tas ut direkt.

Odds

Odds är proportionen mellan spelarens insats och potentiell vinst. Vid ett odds på 2.0 kommer en spelare som vinner en vadslagning få två gånger sin initiala insats utbetald, vilket innebär en dubblering av spelarens insats.

Skrill

En populär internetplånbok som används av över 30 miljoner användare och som möjliggör snabba och kostnadseffektiva överföringar mellan spelsidor. Skrill underlättar även uttag till banker och tar låga avgifter. Ett måste för att enkelt tjäna pengar på spelbonusar.