Betfair

Registrera dig hos Betfair
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Betfair är ett av Storbritanniens största spelbolag och dess varumärke känner säkerligen även många svenskar till. Betfair Group plc är dess fullständiga namn, och de har huvudkontor i London men har sitt säte i Gibraltar. Betfair grundades i juni 2000 av Edward Wray och Andrew Black.

Företaget anses ha bidragit till att revolutionera branschen genom att lansera den första oddsbörsen. För att kunna konkurrera med de stora spelbolagen lanserade Betfair 2012 även en sportsbook med fasta odds. Mer information om spelbolagets utbud av spel finner du lite längre ner i denna recension.

Fram till den 2 februari 2016 var bolaget listat på Londonbörsen, innan det blev bekräftat att företaget skulle gå samman med det irländska spelbolaget Paddy Power för att bilda Paddy Power betfair. Detta var en av de största sammanslagningarna av spelbolag någonsin, så det blir minst sagt spännande att få se vad som ligger i framtiden för Betfair!

Bonus

Betfair har för tillfället en kampanj som ger dig en välkomstbonus i form av ett riskfritt spel på Spelbörsen värt 450 kr. För att ta del av detta erbjudande behöver du satsa 450 kr eller mer när du lägger ditt första spel på Spelbörsen, och detta gör du inom 7 dagar från det att du har blivit medlem hos Betfair. Notera att ytterligare ett villkor för bonusen är att ditt spel avgörs inom sagda 7 dagar.

De insättningsmetoder som är kompatibla med erbjudandet är bankkort, PayPal och Trustly, och om det första spel som du lägger på Spelbörsen uppgår till mindre än 450 kr diskvalificeras du från att delta i kampanjen. Om det kvalificerande spel du gör resulterar i en vinst kommer du endast krediteras din vinst och inte de 450 kronorna.

Så hämtar du din bonus

Du kan hämta ditt riskfria spel via kampanjsidan på sajten. Allt du behöver göra för att ta del av erbjudandet lägga ett kvalificerande spel värt 450 kr eller mer och ange kampanjkoden FEO213. Om du samtidigt gör fler än ett kvalificerande spel kommer endast det spel som avgörs först att räknas som kvalificerande. Spel som annulleras, inte avgörs inom 7 dagar från ditt registreringsdatum eller är omatchade räknas inte in i denna kampanj.

De 450 kr som betalas tillbaka till ditt konto om du förlorar har inget omsättningskrav. Vi rekommenderar dock alltid att du noggrant läser igenom villkoren innan du tar del av ett bonuserbjudande.

Spelutbud

Hos Betfair kan du spela på en rad olika sporter: amerikansk fotboll, boxning, fotboll, friidrott, hästkapplöpning, schack, mixed martial arts, ishockey, cricket, golf, motorsport, baseboll, cykling, hundkapplöpning, basket, handboll m.fl. Här finner du även olika slags specialspel, såsom politik, vinnare av diverse event m.m. I huvudmenyn kan du antingen välja “Odds”, ett menyval som tar dig till spelbolagets sportsbook eller “Spelbörsen”, vilket är deras oddsbörs där du kan köpa och sälja oddsspel direkt till/från andra spelare.

I Betfairs sportsbook finner du spel på alla stora ligor och turneringar i de största sporterna, såsom fotbollens La Liga, Premier League, Spanska Cupen, Serie A, Bundesliga, Champions League och Europa League, samt ishockeyns SHL och NHL. Du kan givetvis även betta på NFL, NBA samt en hel rad mindre sporter och evenemang. Här finner du även möjligheter till livebetting på fotboll, tennis, ishockey, volleyboll, snooker, beachvolley och andra idrotter.

Bättre odds i Betfairs spelbörs

De som spelar hos Betfair gör det dels för de goda odds de erbjuder men även för möjligheten att handla med oddsspel. Det är delvis detta som möjliggör riskfria bet och därmed riskfria pengar. Spelbörsen gör det möjligt för spelbolagets kunder att spela mot varandra genom att betta för eller emot vinnare i olika event. För detta tar Betfair en avgift, vilket är en affärsidé som ligger helt i linje med de lagar och regler som gäller inom näringslivet. På grund av detta har bolaget fått utstå en del kritik från andra stora spelbolag i Storbritannien, men den egentliga anledningen är förmodligen främst att de via sin spelbörs kan erbjuda så pass konkurrenskraftiga odds.

Betfair hävdar själva att deras oddssättning på sport är 20 procent högre än hos andra spelbolag. För spelvinster tar bolaget ut en kommissionsavgift om 5 procent, men för större kunder med en omfattande spelkassa som satsar stort och ofta kan de gå ner mot endast 2 procent i avgift.

Mobilvänlighet

I menyn i sidfoten på webbplatsen finner du en länk till Betfairs mobilsajt. När du använder en modern mobil enhet kommer du dock att skickas direkt till mobilversionen av webbplatsen när du besöker sajten. Ovanför sidhuvudet finner du även en liten ruta med en knapp som låter dig ladda ner spelbolagets app för iOS eller Android (beroende på om du använder en iPhone, iPad eller Android-enhet för att besöka hemsidan). Det innebär att Betfair levererar en mobilvänlig version av sin webbplats oavsett om du besöker den på en smartphone, surfplatta eller dator.

Support

Betfairs svenska kundtjänst finns tillgänglig mellan 10.00 och 18.30. Du kan välja mellan att skicka e-post till supporten eller ringa till kundtjänsten och tala direkt med en medarbetare. Övriga tider på dygnet erbjuds support på engelska, och om du känner dig bekväm med att få engelskspråkig support kan du även välja att chatta live med en representant.

Denna aspekt av Betfair är överlag mer positiv än negativ. I hjälpsektionen på sajten kan du även finna svar på din fråga bland de svar på vanliga frågor som publicerats på sidan. Om du inte vill bläddra igenom alla frågor kan du använda sökfältet för att snabbt hitta svar på den fråga du har.

Betalningsalternativ samt uttag

Betfair erbjuder snabba uttag och accepterar alla vanligt förekommande kredit- och kontokort samt andra betalningsmetoder. Du kan sätta in pengar på ditt spelkonto hos Betfair med hjälp av följande betallösningar: MasterCard, Visa, Neteller, PayPal, Skrill, Western Union och banköverföring.

Vid uttag som görs med hjälp av bankkort har du pengarna på ditt bankkonto inom 2-5 arbetsdagar, medan överföringstiden vid banköverföring är 3-5 arbetsdagar. Om du använder dig av någon av de digitala plånböckerna Neteller, PayPal eller Skrill är pengarna dig tillhanda redan inom 12-24 timmar, och använder du WebMoney tar det 12-30 timmar innan pengarna har överförts till ditt konto.