Insättningsbonusar och Betting Bonusar

Vi har sammanställt en lista över insättningsbonusar och spelbonusar som är relativt lätta att plocka hem. Bonuslistan kan du använda för att snabbt komma igång och tjäna pengar på bonustrading eller Matched Betting, som den engelska termen är.

Jämför insättningsbonusar nu

Vi listar endast seriösa spelbolag där du normalt sett slipper krångel med insättningar och uttag. Vi upptaderar listan så fort vi får ny information om när ytterligare betting-bonusar blivit tillgängliga. Oavsett om man vill bonustrada eller bara letar efter de bästa bettingsidorna skall man alltid läsa användar- och bonusvillkoren först.

Det är viktigt att ha fullständig kunskap om hur lång tid du har på dig att uppfylla omsättningskravet, om bonusen har ett villkor för lägsta odds, högsta insats per spel, eller om det finns något annat i villkoren du behöver ta hänsyn till.

Spelbolag
Insättningsbonus
Omsättningskrav
Minsta odds
 
 
Betfair
Insättningsbonus
450 kr i riskfritt spel
Omsättningskrav
Singelspel inom 7 dagar
Minsta odds
-
Hämta bonus
Betfair
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Bonus
Alla nya kunder får 450 kr i riskfritt spel när de skapar ett konto med koden FEO213.
Omsättningskrav
Du behöver satsa minst 450 kr på ditt första spel på spelbörsen. Spelet skall läggas och rättas inom 7 dagar efter att kontot öppnades för att ta delta i den här kampanjen. Om du förlorar spelet så betalar Betfair tillbaka 450 kr till dig. Pengarna som du får tillbaka behöver inte omsättas innan de kan tas ut.
Övrig
Hos Betfair hittar du världens största spelbörs – här sätter spelarna själva oddsen. Använd Betfair spelbörs som ett verktyg för att dra nytta av spelbolagens välkomstbonusar på bästa sätt.

Bonustrading - Matcha dina spel hos spelbolaget med ett motsatt spel på Betfair's Spelbörs. En lyckad strategi med målsättningen att du "flyttar" dina bonuspengar från spelbolagen till ditt Betfair-konto. Från Betfair kan du sedan, helt utan omsättningskrav, ta ut pengarna till din bank.
MrGreen
Insättningsbonus
5000 kr vinstboost
Omsättningskrav
0x
Minsta odds
1,01
Hämta bonus
MrGreen
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Bonus
Ta chansen att boosta din vinst. Maximal insats är 500 kr. Mr Green dubblar din vinst. Om du spelar 500 kr på 11.0 i odds så blir oddset boostat till 21,0 om du använder erbjudandet. Din vinst blir då 10 500 kr istället för 5 000 kr.
Omsättningskrav
Det finns inget omsättningskrav på bonusen.
SverigeKronan
Insättningsbonus
1200 kr
Omsättningskrav
7x bonus + insättning
Minsta odds
2,0
Hämta bonus
SverigeKronan
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Bonus
100% upp till 1000 kr. Sätt in 1000 kr och få 2000 kr att spela för.
Omsättningskrav
Bonusen + insättning måste omsättas 7 gånger till odds på minst 2,00. Endast ett spel per match kommer räknas mot omsättningskravet. Spel på baseboll, amerikansk fotboll eller horse racing räknas inte med i omsättningskravet. Omsättningskravet skall uppfyllas inom 30 dagar.
Optibet
Insättningsbonus
1000 € (kod: FIRSTSPORTSBONUS)
Omsättningskrav
10x bonus + insättning
Minsta odds
1,8
Hämta bonus
Optibet
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Bonus
50% upp till 50 euro. Sätt in 100 euro och få 150 euro att spela för. Använd koden FIRSTSPORTSBONUS för att få bonusen i samband med att du gör din första insättning.
Omsättningskrav
Insättningen + bonusen måste omsättas 10 gånger på oddset 1,8 och högre innan du kan göra en uttagsförfrågan.
Övrig
Optibet är en sportsbook och casinosajt som gick online i maj 2015. Optibet är ju förhållandevis okända för oss svenskar och man kan tro att Optibet är nya i gamet. Men skenet kan bedra, företaget har redan ackumulerat en lång branschkunskap med över 16 års erfarenhet av sportsbook verksamhet på den lettiska marknaden. Optibet har sin licens på Malta och är därmed reglerade av Malta Gaming Authority, vilket gäller alla maltalicensierade spelföretag.

Omsättningskrav – Så fungerar det

Alla insättningsbonusar har ett omsättningskrav. Det är kortfattat vilka faktorer som måste vara uppfyllda innan bonuspengar blir ”riktiga spelpengar” och därmed kan tas ut till valfritt bankkonto. Genom att ha kontroll på dessa krav kan du optimera din bonustrading.

De flesta som spelar på spelbolag tar tacksamt emot välkomstbonusar, insättningsbonusar och liknande utan att titta speciellt noga på vilka krav som gäller. Om du tar Bonustrading på allvar bör du däremot alltid kontrollera omsättningskravet mycket noga. I annat fall kan du förlora en hel del. Här går vi igenom vad som kan skilja omsättningskraven åt och sedan hur du går till väga för att omsätta bonusarna på ett säkert sätt.

Vad skiljer insättningsbonusarna åt?

Insättningsbonus är mycket vanligt som välkomsterbjudande för nya kunder hos spelbolag. En vanlig nivå är att få 100% på insatta beloppet men det förekommer både högre och lägre nivåer. Det som skiljer insättningsbonusarna åt är främst:

Vilken summa ska omsättas?

Vid välkomstbonus är det vanligt att en bonus ges på insatt belopp, exempelvis ”Sätt in 1000 kr och få 1000kr i bonus”. Omsättningskravet kan då antingen vara på enbart bonusbeloppet eller även på hela beloppet dvs. både insatt summa och bonus. Det är därmed dubbelt så stort omsättningskrav om ”insatt belopp plus bonus” ska omsättas mot om enbart bonussumman ska omsättas.

Hur många gånger ska omsättning ske?

Alla insättningsbonusar innefattas av ett krav på hur många gånger som summan (se ovan) ska omsättas. Det kan exempelvis vara ”Omsättning ska ske 6 gånger”. Är summan på 1000 kr ska alltså spel ske på 6000 kr innan bonusen är helt upplåst.

Vad är oddskravet?

För att det inte ska vara för enkelt att omsätta insättningsbonusen finns det krav på vilket lägsta odds som spel kan ske till för att spelet ska räknas in i omsättningskravet. Flera spelbolag har oddsgräns på 2,0 men det förekommer både högre och lägre.

Vad är tidskravet?

De flesta omsättningskrav måste vara uppfyllda inom en specifik tidsperiod. Om inte kravet är uppfyllt inom denna period kan resterande insättningsbonus och eventuella vinster förloras. Kom ihåg att spelet måste varit avgjort inom denna tid. Det räcker inte med att spelet lagts innan tidskravet förfallit.

Räknas spel över insatt belopp?

En udda regel som ibland måste följas är att insatsen på ett enskilt spel inte får överstiga det totala beloppet på bonusen. Har du fått 1000kr i insättningsbonus får alltså spelet maximalt vara på den summan. Det är däremot relativt ovanligt.

Krävs kombinationsspel?

Vissa insättningsbonusar kan omsättas på singelspel medan andra enbart kan omsättas genom kombinationsspel. Hur många spelobjekt som måste finnas på varje slip framgår därmed i omsättningskravet.

Freebet – med eller utan omsättningskrav?

Ibland ges så kallade freebet i välkomstbonus. Det betyder att du kan satsa en viss summa utan att denna summa dras från dina spelpengar. Här är det noga att undersöka om vinsten kan tas ut direkt eller om vinsten även omfattas av omsättningskrav.

Sker upplåsning delvis eller allt på en gång?

Med ”delvis upplåsning” menas att insättningsbonusen blir upplåst del för del efterhand att spel sker. Om omsättningskravet är ”5 x bonusen” kommer alltså 200kr att kunna tas ut från kontot om omsättning skett på 1000 kr.

Det vanligaste är däremot att hela omsättningskravet måste vara uppfyllt innan bonusen till sin helhet blir upplåst.

Gäller alla insättningsalternativ?

Det är inte alltid att samtliga insättningsalternativ går att använda för att insättningsbonusen ska aktiveras. Bonus ges alltid vid bankinsättning eller insättning via kort. Är det däremot insättning via digital plånbok kan det i vissa enstaka fall finnas begränsningar.

EXEMPEL:

Unibet Insättningsbonus för nya kunder (Exempel från 2017)

Första insättningen matchas med 200% upp till 1000 kr. Om du sätter in 500 kr kommer det därmed finnas 1500 kr på kontot att spela för. Omsättningskravet gäller enbart för bonussumman, i detta fall 1000kr. Denna summa ska omsättas 5 gånger med ett minsta odds på 1,4. Någon begränsning i tid nämns inte.

Även om det kan se ut som att det finns mängder av faktorer att ta hänsyn till (se ovan) så behöver det alltså inte vara speciellt komplicerat.

SÅ GÖR DU:

Följande råd ges av en person som under flera år tjänat extrapengar på bonusbetting.

1. Värdera insättningsbonusen

Är det värt att sätta in 1000kr för att få 10% i bonus? Troligtvis inte. När du bonusbettar får du räkna med en viss förlust av det totala beloppet. Har du 1100 kr (1000kr+10%) och förlorar 200kr har du j detta fall gått back.

Är det istället 100% i bonus har du 2000 kr på kontot. Om spelandet skapar en kostnad på 200kr för att bonusen ska låsas upp har du sedan 1800, dvs. du gått plus 800 kr.

2. Skriv upp kraven

De viktigaste kraven att notera är minsta odds att spela för, om det krävs kombinationsspel, totalt omsättningsbelopp samt när bonusen löper ut. Som nämnts ovan finns även andra punkter att ta hänsyn till med flesta spelbolag ändrar inte villkoren speciellt ofta på dessa. Ett spelbolag kan däremot ha olika omsättningskrav gällande exempelvis tidskrav och minsta odds beroende på om det välkomstbonus, insättningsbonus eller annat.

Spelar du på flera olika spelbolag samtidigt och utnyttjar flera bonusar samma dagar kan det vara en fördel att notera dessa krav i en färdig mall (tabell).

3. Spela

Leta nu efter odds hos spelbolaget där den procentuella oddsskillnaden är så liten som möjligt mot spelbörsens odds. Bästa utfallet är nu att du förlorar hela insatsen hos spelbolaget vilket betyder att du vunnit pengar på spelbörsen. I så fall är pengarna ”flyttade” och du behöver inte gå vidare.

4. Ta eventuellt ut

Vid vinst hos spelbolaget kan du kontrollera om uttag kan ske utan att bonusen påverkas. Detta kan ske hos de spelbolag där bonusen är partiell och därmed blir upplåst i bitar. Om pengar kan tas ut så gör detta innan du fortsätter spela. Att spela för upplåsta pengar är nämligen aldrig ekonomiskt.

5. Spela osv.

Nästa steg blir nu att spela igen för att antingen förlora hela beloppet hos spelbolaget (vilket betyder att du vunnit hos spelbörsen) eller lyckas uppnå omsättningskravet (och uttag kan ske).