Optibet

Registrera dig hos Optibet
18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Optibet är en spelsajt som drivs av BestBet Limited och regleras av Maltas spelmyndighet. Sajten har varit i drift sedan 2013 och tillhandahåller ett varierat urval av marknader för sportsbetting. Optibet riktar sig främst till spelare i Litauen, Skandinavien och övriga delar av Europa. På sajten kan du välja språk mellan engelska, ryska, finska och litauiska. I denna intervju undersöker vi huruvida denna spelsajt har det som krävs för att verkligen göra ett avtryck på den onlinebaserade spelmarknaden.

Optibet har valt att satsa på den väl beprövade layouten med tre kolumner som nästan har kommit att bli synonym med spelsajter runtom i världen. På denna layout har man valt ett färgtema med färgerna rött, grått, svart och vitt. På webbplatsen hittar du alla tillgängliga sporter på vänstersidan, medan oddsen presenteras i mitten av sidan och din spelkupong på höger sida. Detta är en design som spelare världen över har kommit att bli bekanta med under årens lopp. På vänster sida av hemsidan finner du även en sökruta som låter dig söka fram specifika marknader, och undangömt längst ner i vänsterspalten finner du en länkar till statistik och resultat.

Bonusar

Hos Optibet får du som ny spelare 100% bonus upp till €50 när du gör din första insättning, förutsatt att du använder kampanjkoden SPORTS50. Med hjälp av detta erbjudande kan du dubbla din första insättning upp till 50 euro, vilket ger dig 100 euro att spela för om du utnyttjar erbjudandet maximalt.

Utöver detta bonuserbjudande finns flera pågående kampanjer för såväl sport som casino på webbplatsens kampanjsida. Optibet har även ett VIP-program som låter dig tjäna poäng genom att spela på sport. De poäng som du tjänar ihop kan du sedan växla in mot gratisspel, vilket förstås är ett trevligt incitament som genererar lojala kunder.

Spelutbud

För dig som ser ditt spelande som en hobby är det alltid positivt med ett brett urval av sporter att spela på, då detta ger dig tillgång till ett större utbud av marknader att betta på. Optibet tillhandahåller för närvarande spel på 30-talet sporter, vilket är värt att berömma. Likt andra spelsajter ligger såklart stort fokus på de allra största sporterna, men även du som föredrar att spela på sporter som inte får lika mycket uppmärksamhet i media och TV-tid kan hitta marknader som tilltalar dig.

Optibet låter sina spelare spela på bland annat fotboll, hockey, tennis, basket, baseball, handboll, volleyboll, bandy, boxing, cricket, dart, e-sport, bandy, futsal, golf, kampsport, motorsport, rugby, snooker, bordtennis och vattenpolo. Du kan även spela på årets upplaga av vinter-OS, samt på specialspel såsom könet på det barn som väntas ge tillökning till den brittiska kungafamiljen och på Oscarsgalan och andra nöjesevenemang.

Fotboll är förstås den sport som är mest populär bland de breda massorna av spelare, vilket gör att denna sport är den som har bäst täckning vad gäller antalet marknader. Oddsen på fotboll är dessutom mer konkurrenskraftiga än oddsen på andra sporter som du kan spela på hos Optibet, och för det mesta ligger de i linje med oddsen hos andra spelbolag. Matcher i Premier League sticker ut något i positiv bemärkelse vad gäller odds, vilket gör att Optibet får anses vara en av de bättre spelsajterna i Europa för dig som vill betta på fotboll.

Mobilvänlighet

Optibet har tidigare fått kritik för sin avsaknad av mobilvänlig webbplats, men numera är deras webbplats optimerad för mobila enheter. Du behöver därför varken ladda ner en app till din mobila enhet eller använda enhetens zoomfunktion för att spela på din mobil eller surfplatta – allt du behöver göra är att besöka den ordinarie webbplatsen från din mobila enhet.

Support

Den nivå som Optibets kundtjänst håller är jämförbar med snittet i branschen. Som kund hos detta spelbolag har du flera olika kontaktvägar att välja på när du vill komma i kontakt med supporten. Utöver direktchatt har du även möjligheten att mejla kundtjänsten eller kontakta den via telefon. Supporten har öppet mellan 08.00 och 20.00, och du har även möjlighet till självhjälp via webbplatsens hjälpsida med svar på vanligt förekommande frågor.

Betalningsalternativ

Optibet låter dig göra insättningar och uttag med hjälp av ett relativt skralt urval av betalningsalternativ. Du kan välja mellan MasterCard, Visa, banköverföring, Euteller, Neteller och Skrill när du ska göra överföringar till eller från ditt spelkonto. Uttag tar vanligtvis 3-5 dagar att genomföra beroende på vilken betalningsmetod som används.