Så bettar du ansvarsfullt på sport

Det kan vara spännande att betta på sport och du kan dessutom vinna pengar på detta nöje. Även om det för många nybörjare kan verka svårt att spela på sport, särskilt i dagens konkurrensutsatta värld, är det faktiskt ganska enkelt. Du behöver dock känna till grunderna i hur man spelar ansvarsfullt för att i längden kunna njuta av ditt spelande som en hobby.

Med hjälp av nedanstående tips kan du komma igång, och när du väl har lärt dig grunderna kommer du bli varm i kläderna på nolltid!

Börja med att leta efter ett bra spelbolag på nätet

Ett spelbolag på nätet är i grund och botten en webbplats som du kan besöka för att spela på sport. Det är väldigt bekvämt att spela på nätet, men det är viktigt att hitta en bra och säker sajt. Generellt sett är det sökresultat som du får fram genom att söka efter “spelbolag på nätet” på Google tyvärr fullt av sajter som i själva verket inte är spelbolag, utan har någon annan koppling till sportsbetting. Lite längre ner i sökresultatet finner du sannolikt ett antal pålitliga spelsajter.

De allra flesta spelbolag online delar ut bonusar till nya medlemmar. Du behöver dock inte besöka alla spelbolags webbplatser för att ta reda på vilka som är bäst – en sammanställning över spännande kampanjerbjudanden samt tips hittar du hos https://svensktspel.nu/.

Satsa mindre summor i början

I takt med att du vinner några gånger och bygger upp ditt självförtroende, kan du gradvis öka storleken på dina insatser. Det är dock viktigt att börja med att satsa smått, då det ger dig en möjlighet att hantera din bankrulle på bästa sätt. Du vill förstås gå med vinst över tid, och detta gör du säkrast genom flera mindre vinster – det är nämligen ovanligt att man som spelare vinner en enorm engångssumma. Så länge du allt som oftast vinner lite mer än vad du förlorar, och bara satsar mindre summor pengar åt gången, kommer du i längden ha större möjligheter att gå med plus på dina spel.

Genom att följa dessa tre regler säkerställer du att ditt spelande inte övergår i ett problembeteende:

  • Spela aldrig för pengar som du behöver för att betala dina räkningar. Det är betydligt viktigare att inte din el eller ditt vatten stängs av än att du kan betta på sport.
  • Använd bara pengar som du har över efter dina vanliga utgifter till att spela. Det betyder pengar som du har kvar efter att ha betalat räkningarna, storhandlat mat och sparat undan lite pengar på ditt sparkonto.
  • Planera i förväg. Spara lite pengar varje månad tills du har en slant att spela för. Om du till exempel vill spela på nästa fotbollssäsong, kan du med fördel börja spara ett år i förväg. På så sätt kan du förlora några gånger men ändå ha mer pengar att falla tillbaka på.

Det kan kanske verka lite tråkigt att vara sparsam, men tålamod är en dygd när det kommer till betting på nätet!