Matched Betting - Hur går det till?

Här beskrivs en metod för hur du utan tidigare kunskap om spel kommer kunna tjäna minst 15 000 kr. Detta genom att endast ”skörda” spelbonusar. Pengar som du sedan kan ta ut direkt till ditt bankkonto.

Det finns ingen gratis lunch brukar det ju heta, om något verkar vara för bra för att vara sant så är det oftast det. Men Matched Betting/Bonustrading är ett av få undantag där ”lunchen” faktiskt kan bli gratis.

Ingen har nog undgått den aggressiva marknadsföring som spelbolagen har sysselsatt sig med de senaste åren. Både i tidningar, tv och på internet så satsar de enorma summor kapital på marknadsföring. Konkurrensen är stor och för att locka nya kunder så försöker spelbolagen tävla genom att erbjuda höga bonusar. Och det är just dessa insättningsbonusar som vi tänkte lära er att utnyttja på ett ganska enkelt sätt.

Till att börja med behöver du dock ha lite bakgrundsinfo till hur spelbolagen ofta utformar dessa, för oss, värdefulla bonusar.

  1. För det första måste du själv göra en insättning för att få en insättningsbonus. T.ex. på spelbolaget Tipbet får du 100% bonus på din insättning. Så om du sätter in 100 euro får du 100 euro gratis. Totalt har du då 200 euro att spela för.
  2. För det andra så finns det oftast bonusvillkor där omsättningskrav med mera behöver uppfyllas innan pengarna kan tas ut. I fallet med Tipbet så måste insättningen omsättas fem gånger samt att insatsen per spel inte får överstiga ursprungliga insättningen.
    Är det något begrepp som känns knepigt rekommenderar vi en titt i Ordlistan.

Så funkar det

Innan du sätter igång behöver du kunna undvara ett startkapital på mellan 5000 – 10000 kr i ett par veckor. Du behöver också registrera ett konto på Betfair Exchange. Använder du bannern nedan får du även ett riskfritt spel värt 350 kr.

Vårt mål är att komma runt spelbolagens omsättningskrav genom att ”föra över” bonuspengarna från spelbolagen till Betfair Exchange genom riskfria spel. Metoden är riskfri på grund av att den baserar sig på enkel matematik och inte på chans och sannolikhet som vanligt spel gör.

Du kommer med andra ord spela på alla möjliga utfall i en match för att vara säkra på att du vinner. Som exempel använder vi matchen AC Milan – Palermo som för ett tag sedan fanns i vår gratis oddstjänst för Matched Betting.

Efter att ha registrerat ett konto på Tipbet och satt in 100 euro, vilket också ger dig en bonus på 100 euro, så har du 200 euro att spela för. Som ni ser i exemplet från Oddstjänsten så har tipbet oddset 1.3 på att AC Milan skall vinna matchen och Betfair Exchange har Lay odds 1.29 (Svenska översättningen på Lay är Boka, för enkelhetens skull använder vi den engelska termen). Så i vårt exempel här väljer du att spela 100 euro på oddset 1.3 hos Tipbet på att AC Milan skall vinna

samtidigt som du Layar oddset 1.29 på Betfair Exchange (du erbjuder någon annan att spela på oddset 1.29).

Det finns nu två utfall hur detta kan sluta och i båda fallen betyder det att du tjänar pengar.

  1. Om Milan vinner blir vinsten 30 euro på Tipbet. Vilket innebär att du har 230 euro på ditt Tipbet-konto. Samtidigt förlorar du 290 kr på ditt Betfair-konto, samt att vi nu endast behöver omsätta vår bonus ytterligare 4 gånger på Tipbet innan du kan ta ut pengarna till ditt bankkonto eller
  2. Milan förlorar och du vinner 1000 kr på ditt Betfair-konto samtidigt som du förlorar 100 euro på ditt Tipbet konto. Dessa 1000 kr som du nu vann på Betfair kan du direkt ta ut till ditt bankkonto utan omsättningskrav. Du har nu 100 euro kvar på ditt Tipbet konto, samma summa som du satte in när du öppnade kontot. Du har nu alltså gått 1000 kr plus.

Nu är tanken att du skall fortsätta samma procedur tills du antingen har ”fört över” alla mina pengar till ditt Betfair konto eller uppfyllt omsättningskravet hos Tipbet och kan ta ut pengarna också därifrån.

För att ni skall spara tid och slippa sitta själva och jämföra odds mellan Betfair och spelbolagen för att hitta matcher värda att spela på har vi utvecklat en Oddstjänst. Leta där efter matcher med högst ”Closeness”, ju högre closeness ni har på ett spel desto bättre utnyttjar ni spelbolagets bonus.

Matched betting är ganska enkelt när man väl utfört det ett par gånger. Svenska spelmarknaden erbjuder också relativt höga insättningsbonusar vilket gör det hela väldigt lönsamt. Men finns dock ett par fallgropar som vi tänkte nämna.

  1. Blanda inte ihop Backa och Boka (lay). När du bokar ett resultat spelar du på att resultatet inte skall inträffa. När du backar ett resultat spelar du på att det skall inträffa. Bland inte ihop dessa två termer.
  2. Sätt inga egna odds på Betfair Exchange utan håll dig till marknadsdjupet på de odds som finns backade.
  3. Spela alltid när det finns volym. En spelbörs fungerar på så vis att den länkar ihop ditt laybet (bokade spel) med någon annan spelare som vill backa det resultatet. Om det inte finns någon som vill backa ett resultat när du spelar på Betfair Exchange så kan du inte vara säker på att ditt spel blir taget. Ditt spel blir då “unmatched” och spelet är inte längre riskfritt. Om du håller dig till fotboll i de större ligorna i Europa så brukar volymen i regel alltid vara stor.
  4. Var noggrann. Se att till att dina spel blir accepterade och att du inte av misstag råkar lägga två spel istället för ett spel. Vill du vara framgångsrik så undvik även att spela på chans, se alltid till att dina bet är matchade för att täcka alla möjliga resultat.

Risker

Finns det risker med bonustrading? Ja – men dessa är så små att man ändå kan kalla detta för ett ”riskfritt” sätt att omsätta bonusar med omsättningskrav. Däremot bör du vara medvetna om riskerna för att kunna hantera dem på ett korrekt sätt.

Runt exemplet nedan kommer vi ta 3 risker. Vi utgår ifrån att en person fått 1000 kr i bonuspengar hos spelbolag A. Målet är alltså att antingen förlora hos spelbolag A (och därmed flytta över pengarna till spelbörsen) eller att uppfylla omsättningskravet för att sedan kunna ta beloppet.

Spelaren planerar att spela på matchen Manchester United mot Arsenal. Hos spelbolag A, där han fick bonus, sätter han 1000 kr på att United ska vinna. På spelbörsen (Betfair) läggs därmed 1000 kr på att United inte ska vinna. Med andra ord sker en bokning på United.

Risk 1 – Matchen skjuts upp och spelbolagen har olika regler

Strax innan matchen beslutas det att matchen ska skjutas upp två dagar. Spelbolagen kan i detta fall ha olika regler kring vad som sker med gällande insatser. Spelbolag A har regeln ”eftersom matchen spelas inom tre dagar så ligger insatserna kvar till gällande odds”. Detta medan spelbörsen teoretiskt skulle kunna säga ”Samtliga spel annulleras”.

I detta läge ligger bara ett vad aktivt vilket gör att du kan förlora insatsen. Om du är borta dessa dagar eller av annan anledning inte uppmärksammar att ett spel har annullerats finns risk att det riskfria spelet har förvandlats till ett riskfyllt spel.

Risk att detta händer? – Extremt liten. För det första ska matchen skjutas upp, för det andra ska spelbolagen ha olika regler, för det tredje ska du spelat med en större insats precis på den matchen.

Risk 2 – Bonusen äts upp av oddsskillnaden

Man kan se det som en regel att oddset på spelbörsen är högre än oddset hos ”vanliga” spelbolag. Det gör att man alltid förlorar en del av bonusen när pengarna ska omsättas.

Exempel:

I detta exempel får spelaren spela på vinst för United hos spelbolag A för oddset 2,5. Hos spelbörsen går det att boka (spela att något inte ska hända) United till 2,65. Om personen bokar 1000 kr skapar det följande:

Vinst för United:

Spelbolag A + 2500 kr (fortfarande bonuspengar)

Spelbörs – 1650 kr

Resultat: En förlust sker visserligen på 1650 kr men bonusbeloppet har ökat med 1500. Det betyder att du i realitet har förlorat 150 kr men tagit ett första steg på att nå omsättningskravet. Skulle varje spel hos spelbolag A gå med vinst kommer det kosta dig en viss procent varje gång. I längden kan det äta upp hela förtjänsten och i värsta fall kan du gå back på dessa ”småavgifter”.

Förlust för United:

Spelbolag A – 1000 kr (Slut på bonuspengar)

Spelbörs + 1000. Däremot har Betfair en avgift vid vinst på 5%. Vilket ger +950

Resultat: På spelbörsen sitter nu 950 kr som kan tas ut direkt. Bonusen har nu ”förflyttats” från spelbolag A till spelbörsen vilket gör att något omsättningskrav inte längre behöver uppfyllas.

Det viktiga är alltså att spelen hos spelbolag A förloras så att man undviker inlåsningseffekten som omsättningskrav kan innebära.

Risk att detta sker?

Risken finns om spelbolaget har ett stort omsättningskrav. Om exempelvis bonusen ska omsättas 6 gånger innebär det att spel för 6000 kr måste ske med denna tusenlapp i bonus innan uttag kan ske. Sker förlust på i snitt 150 kr per spelomgång kommer det skapa en kostnad på 900 kr (enbart vinst på 100 kr av de i början 1000 kronorna i bonus). Med andra bonuskrav kan alltså vinsten helt raderas ut.

Detta förutsätter däremot att vinst alltid sker hos spelbolag A. Kombinationen av dåliga bonuskrav samt vinst på flera matcher i rad sker sällan. Men man ska vara beredd på det.

Sök alltid så liten oddsskillnad/closeness som möjligt för att därigenom ”betala” så lite som möjligt på varje spel.

Undvik små förtjänster

I och med att du får räkna med en viss procent i ”avgift” för att flytta bonuspengarna eller uppnå omsättningskravet innebär det att en bonus på exempelvis ”sätt in 1000 kr och få 200 kr i bonus” inte är värd att ta. Man får helt enkelt räkna med att en viss procent av beloppet statistiskt sett kommer att försvinna under spelandets gång. Att ha 1200 kr och omsätta detta ett par gånger utan att 20% riskeras är mycket svårt. Det kan gå – men man får då leta extremt små oddsskillnader. Ett jobb som tar längre tid än vad en bonus på 200 kr är värd.

Risk 3 – Du har inte tillräckligt med ”boka”-pengar

I exemplet ovan bokades en vinst för United (United ska inte vinna) till oddset 2,65 kr. Det innebär att du kommer förlora 1650 kr om bokningen inte går in. På ditt spelbörskonto måste det alltså finnas 1650 kr som därmed blir låsta till matchen är avgjord.

Detta är inte en speciellt stor summa. Men vad händer i nästa steg…

I exemplet ovan vinner United och du förlorar 1650 kr hos spelbörsen och bonussumman hos spelbolag A är nu 2500kr. Eftersom inte hela omsättningskravet är uppfyllt måste du relativt omgående spela på en ytterligare match.

Dessa 2500 kr spelas för ett odds på 2,00 hos spelbolag A och bokas till 2,05 hos spelbörsen. På spelbörsen måste det därmed finnas 2625 kr för att bokningen ska gå igenom. Om United vinner även denna match innebär det att det hos spelbolag A finns 5000 kr (omsättningskravet är inte uppfyllt ännu). Från ditt spelbörskonto har du ”förlorat” totalt 4275 kr. Det måste alltså hela tiden finnas pengar att boka mot.

Kommande match spelas återigen till ett odds på 2,0 hos spelbolag A. Denna gång med en insats på 2500 kr. (Förutsatt att omsättningskravet är 6x bonusen är den därmed uppfylld) För att boka detta krävs minst 2500 kr hos spelbörsen, osv.

Får du i detta läge slut på pengar hos spelbörsen och inte har möjlighet att sätta in mer har du problem. För så länge som omsättningskravet inte är uppfyllt måste mer spel spelas.

Kör Hårt och skriv gärna i kommentarerna nedan om ni har några frågor!

Varför ska jag välja Betfair?

Betfair erbjuder en spelbörs som gör att du kan boka/laya ett spel. Du kan jämföra det med att du själv inträder rollen som spelföretag. Vanliga bettingsiter erbjuder inte detta. Det finns ett par andra spelbörser, men eftersom Betfair är den största och den spelbörs som har störst volym så väljer vi att rekommenderar dom. Du får även en liten bonus på Betfair’s spelbörs genom länken nedan.

Spelbolag
Insättningsbonus
Omsättningskrav
Minsta odds
 
 
Betfair
Insättningsbonus
450 kr i riskfritt spel
Omsättningskrav
Singelspel inom 7 dagar
Minsta odds
-
Bonus
Alla nya kunder får 450 kr i riskfritt spel när de skapar ett konto med koden FEO213.
Omsättningskrav
Du behöver satsa minst 450 kr på ditt första spel på spelbörsen. Spelet skall läggas och rättas inom 7 dagar efter att kontot öppnades för att ta delta i den här kampanjen. Om du förlorar spelet så betalar Betfair tillbaka 450 kr till dig. Pengarna som du får tillbaka behöver inte omsättas innan de kan tas ut.
Övrig
Hos Betfair hittar du världens största spelbörs – här sätter spelarna själva oddsen. Använd Betfair spelbörs som ett verktyg för att dra nytta av spelbolagens välkomstbonusar på bästa sätt.

Bonustrading - Matcha dina spel hos spelbolaget med ett motsatt spel på Betfair's Spelbörs. En lyckad strategi med målsättningen att du "flyttar" dina bonuspengar från spelbolagen till ditt Betfair-konto. Från Betfair kan du sedan, helt utan omsättningskrav, ta ut pengarna till din bank.
LibraBet
Insättningsbonus
2100 kr
Omsättningskrav
6x bonus + insättning
Minsta odds
2,00
Bonus
LibraBet erbjuder alla nya spelare upp till 2100 kr i bonus på första insättningen.
Omsättningskrav
Hela beloppet, insättning + bonus måste omsättas minst 6 gånger innan man kan göra ett uttag. Spel på odds som är lägre än 2,00 uppfyller inte satsningskraven.
Övrig
Förutom insättningsbonusen så kan alla spelare hos LibraBet ta del många andra bonuskampanjer. Bland annat ett 5000 kr freebet på fotboll!
NightRush
Insättningsbonus
1000 kr
Omsättningskrav
8x bonus + insättning
Minsta odds
1,80
Bonus
Maximal insättningsbonus är 1000 kr. Gör en insättning på 2000 kr så får du automatiskt 3000 kr att spela för.
Omsättningskrav
Hela beloppet (insättning + bonus) måste omsättas 8 gånger innan uttag kan göras. Lägsta odds för varje spel måste vara minst 1,80. Spel på baseball eller amerikansk fotboll kommer inte räknas mot omsättningskravet. Man har 15 dagar på sig att uppfylla omsättningskravet.
Övrig
En insättning från Skrill eller Neteller kommer inte aktivera insättningsbonusen.
Betway
Insättningsbonus
1000 kr
Omsättningskrav
6x endast bonusen
Minsta odds
1,75
Bonus
100% upp till 1000 kr. Bonusen är tillgänglig när du registrerar konto hos Betway via länken på riskfriapengar.se. Bonusen är begränsad till alla nya kunder.
Omsättningskrav
Bra omsättningskrav! Endast bonusen måste omsättas 6 gånger innan uttag kan göras. Lägsta odds för singlar som spelas på trevägs-marknader (ex. 1X2) är 1,75. Lägsta odds för singlar som spelas på tvåvägs-marknader är 1,40.
Casinostugan
Insättningsbonus
500 kr
Omsättningskrav
6x bonus
Minsta odds
2,0
Bonus
Bra insättningsbonus för nya spelare hos Casinostugan, 100% upp till 500 kr! Gör en insättning på 500 kr så har du 1000 kr att spela för.
Omsättningskrav
Bonusen måste omsättas 6 gånger till odds på 2,0 eller högre. Du har hela 30 dagar på dig att uppfylla omsättningskravet.
Bonus
Förutom sportspel så har du ett enormt utbud av casinospel samt andra kampanjer som Casinostugan kontinuerligt erbjuder.
LeoVegas
Insättningsbonus
1000 kr
Omsättningskrav
2.5x bonus + insättning
Minsta odds
1.5
Bonus
100% insättningsbonus upp till 1000 kr. Sätt in 1000 kr och spela för 2000 kr.
Omsättningskrav
Bonusen + insättning måste omsättas 2,5 gånger till det lägsta oddset 1,50
Övrig
LeoVegas är en ganska nylanserad sportsbook som erbjuder en mycket trevlig bonus för nya kunder, stabilt företag som verkligen kan rekommenderas. Har samma oddsleverantör som Unibet så vid oddsmatchning kan man söka på Unibets odds. En insättning via Skrill är ej bonusberättigande.
Campobet
Insättningsbonus
2100 kr
Omsättningskrav
6x bonus + insättning
Minsta odds
2,0
Bonus
100% upp till 2100 kr. Minsta insättningen som man måste göra för att få bonusen är 200 kr.
Omsättningskrav
Omsättningskravet för bonusen är 6 gånger bonus + insättningssumman. Högsta insats per spel är 500 kr och bonuskravet måste uppfyllas inom 30 dagar.
Övrig
Campobet är ett nytt spelbolag som även erbjuder flertalet andra bonusar till sina medlemmar. Med andra ord finns det flera chanser att utnyttja Campobets erbjudanden för bonustrading!