Bethard inleder samarbete med svensk expert på spelmissbruk

Den Maltabaserade speloperatören Bethard samarbetar med Magnus Rydeving, expert på spelmissbruk och grundare av informationssajten Spelnykter.se, som ett sätt att öka sitt sociala ansvarstagande. Rydeving är känd som en av landets mest inflytelserika experter på ansvarsfullt spelande och föreläser för närvarande om problem kopplade till spelmissbruk. Han coachar även personer med spelproblem och deras släktingar.

Högljudd kritiker till spelbranschen hjälper Bethard

Bethard säger att Rydeving, i egenskap av en extern expert med tillgång till företagets system och relevanta processer, kommer kunna hjälpa operatören att bli en ledande aktör när det kommer till ansvarsfullt spelande. Erik Skarp, Bethard Groups grundare och VD, uttalar sig om samarbetet: “Jag är väldigt glad och stolt att vi kommer jobba med Magnus, då han har en enorm kunskap inom det som vi anser vara ett väldigt viktigt område. Det var långt ifrån uppenbart att en av spelbranschens mest högljudda kritiker skulle visa prov på ett så pass öppet sinne och gå med på att samarbete med oss i frågan.”

Skarp fortsätter: “Nu är dock allt på plats och jag ser fram emot att, tillsammans med Magnus, göra vår vision av att göra Bethard till ett av de säkraste spelalternativen på marknaden till verklighet.”

 

Experten kommenterar sitt uppdrag

När Rydeving gavs möjligheten att kommentera sitt nya uppdrag, sa han följande: “De som känner mig har knappt kunnat undgå det faktum att jag är väldigt kritisk till hur majoriteten av spelbolagen hanterar spelproblem och ansvarsfullt spelande. Jag måste medge att jag till en början var väldigt tveksam till att hjälpa Bethard när de kontaktade mig. Men jag insåg ganska snart att företaget var seriöst med att bli bättre och ta större ansvar. Jag ser detta som en stor möjlighet att förändra systemet från insidan – och att vara en delaktig i att arbeta mot ansvarsfullt spelande på en reglerad spelmarknad.”