Matched Betting - Hur går det till?

Här beskrivs en metod för hur du utan tidigare kunskap om spel kommer kunna tjäna minst 15 000 kr. Detta genom att endast ”skörda” spelbonusar. Pengar som du sedan kan ta ut direkt till ditt bankkonto.

Det finns ingen gratis lunch brukar det ju heta, om något verkar vara för bra för att vara sant så är det oftast det. Men Matched Betting/Bonustrading är ett av få undantag där ”lunchen” faktiskt kan bli gratis.

Ingen har nog undgått den aggressiva marknadsföring som spelbolagen har sysselsatt sig med de senaste åren. Både i tidningar, tv och på internet så satsar de enorma summor kapital på marknadsföring. Konkurrensen är stor och för att locka nya kunder så försöker spelbolagen tävla genom att erbjuda höga bonusar. Och det är just dessa insättningsbonusar som vi tänkte lära er att utnyttja på ett ganska enkelt sätt.

Till att börja med behöver du dock ha lite bakgrundsinfo till hur spelbolagen ofta utformar dessa, för oss, värdefulla bonusar.

  • 1. För det första måste du själv göra en insättning för att få en insättningsbonus. T.ex. på spelbolaget Tipbet får du 100% bonus på din insättning. Så om du sätter in 100 euro får du 100 euro gratis. Totalt har du då 200 euro att spela för.
  • 2. För det andra så finns det oftast bonusvillkor där omsättningskrav med mera behöver uppfyllas innan pengarna kan tas ut. I fallet med Tipbet så måste insättningen omsättas fem gånger samt att insatsen per spel inte får överstiga ursprungliga insättningen.

Är det något begrepp som känns knepigt rekommenderar vi en titt i Ordlistan.

Så funkar det

Innan du sätter igång behöver du kunna undvara ett startkapital på mellan 5000 – 10000 kr i ett par veckor. Du behöver också registrera ett konto på Betfair Exchange. Använder du bannern nedan får du även ett riskfritt spel värt 350 kr.

Vårt mål är att komma runt spelbolagens omsättningskrav genom att ”föra över” bonuspengarna från spelbolagen till Betfair Exchange genom riskfria spel. Metoden är riskfri på grund av att den baserar sig på enkel matematik och inte på chans och sannolikhet som vanligt spel gör.

Du kommer med andra ord spela på alla möjliga utfall i en match för att vara säkra på att du vinner. Som exempel använder vi matchen AC Milan – Palermo som för ett tag sedan fanns i vår gratis oddstjänst för Matched Betting.

Efter att ha registrerat ett konto på Tipbet och satt in 100 euro, vilket också ger dig en bonus på 100 euro, så har du 200 euro att spela för. Som ni ser i exemplet från Oddstjänsten så har tipbet oddset 1.3 på att AC Milan skall vinna matchen och Betfair Exchange har Lay odds 1.29 (Svenska översättningen på Lay är Boka, för enkelhetens skull använder vi den engelska termen). Så i vårt exempel här väljer du att spela 100 euro på oddset 1.3 hos Tipbet på att AC Milan skall vinna

samtidigt som du Layar oddset 1.29 på Betfair Exchange (du erbjuder någon annan att spela på oddset 1.29). Det finns nu två utfall hur detta kan sluta och i båda fallen betyder det att du tjänar pengar.

  • 1. Om Milan vinner blir vinsten 30 euro på Tipbet. Vilket innebär att du har 230 euro på ditt Tipbet-konto. Samtidigt förlorar du 290 kr på ditt Betfair-konto, samt att vi nu endast behöver omsätta vår bonus ytterligare 4 gånger på Tipbet innan du kan ta ut pengarna till ditt bankkonto eller,

  • 2. Milan förlorar och du vinner 1000 kr på ditt Betfair-konto samtidigt som du förlorar 100 euro på ditt Tipbet konto. Dessa 1000 kr som du nu vann på Betfair kan du direkt ta ut till ditt bankkonto utan omsättningskrav. Du har nu 100 euro kvar på ditt Tipbet konto, samma summa som du satte in när du öppnade kontot. Du har nu alltså gått 1000 kr plus.

Nu är tanken att du skall fortsätta samma procedur tills du antingen har ”fört över” alla mina pengar till ditt Betfair konto eller uppfyllt omsättningskravet hos Tipbet och kan ta ut pengarna också därifrån.

För att ni skall spara tid och slippa sitta själva och jämföra odds mellan Betfair och spelbolagen för att hitta matcher värda att spela på har vi utvecklat en Oddstjänst. Leta där efter matcher med högst ”Closeness”, ju högre closeness ni har på ett spel desto bättre utnyttjar ni spelbolagets bonus.

Matched betting är ganska enkelt när man väl utfört det ett par gånger. Svenska spelmarknaden erbjuder också relativt höga insättningsbonusar vilket gör det hela väldigt lönsamt. Men finns dock ett par fallgropar som vi tänkte nämna.
  • 1. Blanda inte ihop Backa och Boka (lay). När du bokar ett resultat spelar du på att resultatet inte skall inträffa. När du backar ett resultat spelar du på att det skall inträffa. Bland inte ihop dessa två termer.
  • 2. Sätt inga egna odds på Betfair Exchange utan håll dig till marknadsdjupet på de odds som finns backade.
  • 3. Spela alltid när det finns volym. En spelbörs fungerar på så vis att den länkar ihop ditt laybet (bokade spel) med någon annan spelare som vill backa det resultatet. Om det inte finns någon som vill backa ett resultat när du spelar på Betfair Exchange så kan du inte vara säker på att ditt spel blir taget. Ditt spel blir då "unmatched" och spelet är inte längre riskfritt. Om du håller dig till fotboll i de större ligorna i Europa så brukar volymen i regel alltid vara stor.
  • 4. Var noggrann. Se att till att dina spel blir accepterade och att du inte av misstag råkar lägga två spel istället för ett spel. Vill du vara framgångsrik så undvik även att spela på chans, se alltid till att dina bet är matchade för att täcka alla möjliga resultat.
Kör Hårt och skriv gärna i kommentarerna nedan om ni har några frågor!

Varför ska jag välja Betfair? Betfair erbjuder en spelbörs som gör att du kan boka/laya ett spel. Du kan jämföra det med att du själv inträder rollen som spelföretag. Vanliga bettingsiter erbjuder inte detta. Det finns ett par andra spelbörser, men eftersom Betfair är den största och den spelbörs som har störst volym så väljer vi att rekommenderar dom. Du får även en liten bonus på Betfair's spelbörs genom länken nedan.

Registrera dig och få ett riskfritt spel på 350 kr.

Innan du kör igång rekommenderar vi dig att öppna ett konto på alla bolag nedan. Vi har listat några seriösa spelbolag som har hög bonus och där du slipper krångel. OBS! Du behöver inte sätta in pengar direkt utan det räcker med att registrerar dig nu. När du senare är redo att sätta ditt första spel kan du sätta in pengarna.

100% insättningsbonus upp till 100 Euro.
100% insättningsbonus upp till 1000 kr.
100% insättningsbonus upp till 1000 kr.
100% upp till 200$.
100% upp till 1000 kr.
100% upp till 1200 kr.
100% upp till 1000 kr.
100% gratisspel upp till 1000 kr. Förlora ditt första spel och få ett gratis spel till samma belopp.
400% insättningsbonus upp till 500 kr. Sätt in 100kr och spela för 500kr
50% gratisspel upp till 1800 kr. Förlora ditt första spel och få ett gratis spel till samma belopp
100% insättningsbonus upp till 1000 kr.
100% upp till 1000 kr första gången du gör en insättning.